Truck & Trailer Reparatie & Onderhoud

De algemene periodieke keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Met de STEK keuring wordt er gecontroleerd of u voldoet aan de Nederlandse regelgeving als beheerder van een koelinstallatie. De F-gassen verordening, de EPBD en de PED (Pressure Equipment Directive) zijn het meest van toepassing. Dit zijn Europese regels die in de Nederlandse regelgeving geïmplementeerd zijn.

Een tachograaf (uit het Grieks: tacho=snelheid en grafein=schrijven) is het instrument dat de rijtijd en rijsnelheid van een vrachtauto of bus registreert. Aan de hand van de tachograafschijf en/of digitale tachograaf kunnen de rij- en werktijden gecontroleerd worden.

Bij Van Varik kunt u terecht voor onderhoud en reparatie aan uw truck’s tachograaf onderdelen.

De carrosserie is het koetswerk van een motorvoertuig (auto of bus), dat wil zeggen de constructie zonder de losse onderdelen, zoals de motor, de wielen, de aandrijflijn, en het interieur (met name de zitplaatsen).

Accessoires voor trucks en trailers zoals cabine-bekleding, dashboardtafels, audio omvormers, luchtverfrissers, stickers, emblemen, spatlappen en meer.

Wij kunnen overweg met verschillende koelmethodes. Koelapparatuur kan (H)CFK’s of HFK’s bevatten, waarop de Europese f-gassenverordening en Verordening ozonlaagafbrekende stoffen van toepassing is.

Bevat de koelapparatuur natuurlijke koudemiddelen, dan valt het onder het Activiteitenbesluit of de vergunningplicht. Natuurlijke koudemiddelen zijn bijvoorbeeld ammoniak, propaan of CO2.

Met een airconditioning installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid binnen de Truck of Trailer op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem.

De juiste bandenspanning is cruciaal voor een optimaal weggedrag van het voertuig, maar is ook van belang voor een lage bandenslijtage, lager brandstofverbruik, en de veiligheid van de bestuurder. Wij raden aan om de bandenspanning eens per maand te controleren bij koude banden.

Ook voor het vervangen en overig onderhoud van uw banden bent u bij Van Varik aan het juiste adres.

Voor het diagnosticeren van uw truck of trailer kunt u bij Van Varik terecht. Wij lopen de volledige lijst af zodat u een helder en duidelijk totaaloverzicht krijgt.

Voor zowel onderhoud als reparatie en onderdelen vervangen van uw versnellingsbak.

Truck Trailer Vrachtwagen Reparatie Onderhoud
Truck Trailer Vrachtwagen Reparatie en Onderhoud